Vyhľadávanie

Kontakt

Klub sclerosis multiplex Považská Bystrica
Hliny 1312/135
017 07 Považská Bystrica

Čislo účtu IBAN: SK55 0900 0000 0003 6041 3183
IČO: 008969000013

klubsmpb.blogspot.com

0904-487 594

klubsmpb@gmail.com

MARS aj v považskobystrickom klube

31.03.2019 00:00


Už tradične sa Klub SM v Považskej Bystrici zúčastňuje spoločného cvičenia esemkárov pod názvom MARS. Doterajšie stretnutia sme absolvovali v Piešťanoch a Ružomberku, k tohtoročnému MARS-u sme sa rozhodli pripojiť priamo v Považskej Bystrici.

Rozmýšľali sme, či budeme cvičiť niekde v posilňovni či v Swim Clube. Nechceli sme, aby táto akcia bola len jednorazová. Máme pocit, že by sme sa mohli stretávať pravidelne. Žiaľ možností bolo málo. Jednoducho sobota bol problém. Školské telocvične, ktoré sa požičiavajú za poplatok boli obsadené, Swim Club mal akciu. Už opakovane sme mali pozvanie od priateľov z Cirkvi adventistov siedmeho dňa v Považskej Bystrici a tú sme využili. 

A tak sme sa v piatok popoludní, 1. marca, siedmi "skalní" stretli v telocvični CASD. Je to malá, priam komorná miestnosť v suteréne budovy. Na zemi mäkká žinenka, cvičebné stroje na zlepšenie kondície, veľká cvičebná lopta, činky, závesy na cvičenie s pruhmi.... Po rozcvičke, ktorú máme naučenú z rekondícií v Liptovskom Jáne, sme sa snažili zapojiť do cvičenia i jogové prvky odkukané zo stretnutí organizovaných SZSM. Po krátkych oddychových prestávkach sme cvičili individuálne na strojoch i s činkami. 

Bolo to veľmi príjemné stretnutie, a zistili sme, že je možné sa aj v týchto malých priestoroch stretávať a cvičiť. Niekedy je od myšlienky k činom ďalej akoby sa zdalo. Ale "tvrdohlavosť" pani Elišky Bielikovej v pozývaní k návšteve telocvične sa nám vyplatila. Jej i priateľom z CASD patrí naša vďaka. 

Máme nad čím rozmýšľať, máme cieľ, máme chuť a máme odvahu. Prvý krok ku zdraviu sme urobili. Už len, aby sa aj tí ostatní, čo sa nemohli z rôznych príčin stretnúť na  tomto cvičení, k nám pripojili, a aby miesto deklarácii ukázali činy.

MUDr. Branislav Brežný