Vyhľadávanie

Kontakt

Klub sclerosis multiplex Považská Bystrica
Hliny 1312/135
017 07 Považská Bystrica

Čislo účtu IBAN: SK55 0900 0000 0003 6041 3183
IČO: 008969000013

klubsmpb.blogspot.com

0904-487 594

klubsmpb@gmail.com

Vysvedčenie…

30.06.2020 00:00


    Býva zvykom, že po ukončení akéhosi vzdelávacieho cyklu alebo školského roka jeho účastníci dostávajú ohodnotenie, certifikát či vysvedčenie. A aj my v tejto dobe dostávame ohodnotenie z toho, čo sme a ako sme prežili. 

    Na tomto mieste je potrebné povedať, že celá naša spoločnosť sa nechtiac dostala do situácie, ktorú naše generácie nezažili. Situácie, kedy sme sa museli rozhodnúť, akým smerom sa budeme uberať. Museli sme si stanoviť ciele, museli sme si vybrať priority a dôležitosť krokov a ich dopad na náš súkromný či spoločenský život.

    Korona - krízu sme prežili. Teraz bude teba rátať škody, ktoré spôsobila na jednotlivcovi i spoločnosti a samozrejme i na našom klubovom či zväzovom živote. Popretŕhali sa osobné kontakty, zastavil sa klubový život. Plánované akcie sa odročili, dovolenkové nezriedka až o rok. Zavládol určitý strach a neistota z budúcnosti.  Uvoľňovanie reštrikcií má niekoľko oficiálnych krokov. Tie sa dozvieme z rádia či televízie. Avšak uvoľňovanie na úrovni klubov alebo zväzu je len na nás. Je len na nás, ako sa postavíme k novým výzvam, ako budeme pripravení im čeliť, aké zastaneme postoje.

    Po uvoľnení reštrikcií  je prvým krokom nadviazania na činnosť vo zväze stretnutie v Ružomberku koncom júna a to na konferencii pri príležitosti 30. výročia založenia SZSM a VIII. národného zjazdu SZSM. Avšak klubové kroky na rozbehnutie činnosti sú len vo Vašich rukách. Treba sa riadiť nielen všeobecnou situáciou, ale aj vlastným zdravým rozumom. Ak by som sa stal hrozbou pre druhého, nebudem sa akcií zúčastňovať. Predsa len patríme so skupiny ohrozených. A to sa netýka len korona - vírusov, ale aj ostatných respiračných vírusov či vírusu chrípky. Netreba sa báť budúcnosti, ak sa budeme správať zodpovedne. Táto doba, čo sme prežili bola akýmsi návodom, cvičením, ako prežiť i tie najťažšie infekčné situácie.

    Prajem Vám, aby ste zmysluplne a v plnom zdraví prežili nielen tieto letné mesiace, ktoré sú pred nami, ale aj tie ostatné. Treba v kluboch vypracovať nové plány činnosti nielen na tento rok, ale rozmýšľať už aj nad akciami na ten budúci. Veď sny sú krásne a sniť je našou doménou! A vždy si pripomeňme naše heslo: Sursum corda - hore srdcia! A všetko pôjde ľahšie.

    Prajem Vám krásne prežitie budúcna, 

                                                                                       váš    Branislav Brežný